Една от най-големите фаворитки за спечелване на световната титла в художествената гимнастика - Боряна Калейн, няма да вземе участие в Световното, което се провежда в София, заради здравословни проблеми, а лошите новини сподели самата Илиана Раева.

"Тя е в болница с много висока температура. Безкрайно съжалявам. По всяка вероятност има някаква вирусна инфекция. Докторите са абсолютно категорични, че тя не може да вземе участие в Световното първенство при такава висока температура. Съжалявам, защото и личната й треньорка, дори и аз, сме на мнения, че тя беше в една блестяща форма. Вчера направи две прекрасни тренировки. Още преди първата тренировка е почувствала леко неразположение и гадене. Няма нито Световно първенство, нито спорт, който да е по-важен от здравето на един състезател", разкри тя.

"Да пожелаем успех на Стиляна Николова. При тази ситуация България отпада от отборната надпревара, защото може да заменим Боряна 24 часа преди старта на състезанието, което значи че е трябвало да направим това вчера сутринта, а тогава тя направи една силна тренировка, следобяд също. Вечерта късно е вдигнала тази висока температура. Има и други квалификации, ще се борим за квотите. Ще направим всичко, което зависи от нас" завърши Илиана Раева.