Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева разкри, че България ще бъде представена по специален начин на Световното първенство от 14 до 18 септември в "Арена Армеец". 
 
"Тази година Световното първенство ще бъде под егидата на българската шевица. Целият брандинг в залата ще бъде със шевица. Има и една много интересна изненада - 101 каба гайди ще открия състезанието на 14 септември, както и олимпийските шампионки. Веднага след официалното откриване вечерта, започват финалите на обръч и топка, на първите два уреда в индивидуалното представяне. Впечатляващ брой гимнастички - 85 в индивидуалното, 30 ансамбъла и рекорден брой участия - 62 държави. На миналото Световно първенство бяха 58 страни. Много се разширява географията на художествената гимнастика", каза в "Денят започва" Раева.
 
Тя разкри, че талисманът на първенството ще бъде Хитър Петър - в тона на шевицата и на българския фолклор. Раева обаче не уточни кой ще бъде той, но загатна, че е една много обичана личност.
 
"Зрителите ще се насладят и ще имат възможността да комуникират с него, когато дойдат в залата", добави тя.