Невяна Владинова е една от най-добрите състезателки в света по художествена гимнастика. Неви притежава изключителна красота, собствен стил, борбен дух и никога не се отказва. Композициите й са изпълнени с рискови елементи, а представянията й винаги са изключително атрактивни.

“Много обичам художествената гимнастика, това е животът ми и съм се отдала на нея. Хората, които толкова ме обичат и ми вярват, ми дават сила да продължавам.

Искам да бъда пример за малките деца, че никога не трябва да се отказват, защото когато обичаш нещо, трябва да го правиш до край”, разказва Невяна Владинова в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и “Вдъхновените”.

Любовта й към гимнастиката пламва бързо, още когато е дете, а преди това мечтае да стане актриса.

Неви Владинова

източник: LAP.bg

"Бях малка - на шест години,когато се разхождах с майка ми в центъра на Плевен. Срещнахме гимнастички, които носеха уредите си и всъщност те ме грабнаха от пръв поглед", казва 25-годишната гимнастичка.

“Участието ми на Олимпиадата в Рио де Жанейро е една сбъдната мечта. Това беше най-интересното състезание, защото срещах не само гимнастички, а всички най-добри спортисти на света”, посочва тя.

По време на Световната купа по художествена гимнастика през 2017 г. В София, Неви печели пред пълна зала. Един от най-трудните моменти в кариерата на Невяна Владинова е през 2018 г., когато разкъсва връзки на глезена и това се оказва сериозна травма, която я изкарва от залата за 2 месеца.

Неви Владинова

източник: LAP.bg

През следващата година българската състезателка смята да се състезава на Олимпийските игри в Токио. След тях Неви обмисля да прекрати спортната си кариера като професионален състезател.

“Много ще е трудно да се разделя със спорта, но най-вероятно ще остана в него по някакъв начин. Не може цял живот да сме гимнастички, искам да пробвам нещо друго, но едва ли ще се откъсна изцяло от художествената гимнастика”, посочва Невяна Владинова.

Стани един от Вдъхновените, изпратете историята си тук.

Цялото интервю с Невяна Владинова можете да намерите тук.