Невяна Владинова и Боряна Калейн ще представят България на Световната купа по художествена гимнастика в столицата на Узбекистан - Ташкент. Надпреварата ще се проведе от 19 до 21 април.

Българките са в поток В, а началото на състезанието е в петък (19 април) от 17.20 българско време. Владинова и Калейн ще играят с обръч и топка. В събота българките отново започват от 17.20 със съчетанията на бухалки и лента.

Междувременно, Катрин Тасева води в ранглистата за многобоя след първите две Световни купи за годината - в Пезаро (Италия) и София (България). Тасева има 70 точки. След нея с по 50 точки са рускините Александра Солдатова и Дина Аверина.

Боряна Калейн е седма с 40 точки, а Невяна Владинова дели 16-о място с Кристина Погранична (Украйна). Двете имат по 18 точки.

На обръч Катрин Тасева има 50 точки и дели първото място с Дина Аверина и Линой Ашрам (Израел), на топка тя е едноличен лидер с 80 точки, на бухалки е на пето място с 46 точки, а на лента води в класирането с 90 точки.

На обръч Владинова и Калейн делят 10-о място към момента, на топка Боряна е пета, Невяна - 11-а, на бухалки Боряна е 9-а, а на лента Невяна е 15-а, Боряна е 24-а./БТА

Невяна Владинова

източник: LAP.bg