Главният мениджър на индивидуалните гимнастички на България Бранимир Маркова коментира, че момичетата ѝ са повече вдъхновени, отколкото уморени. Специалистът говори след края на многобоя на Световната купа в София.

Както е известно, Катрин Тасева спечели бронзов медал, докато Невяна Владинова се класира осма, след по-колеблива игра във втория ден.

„Много съм доволна. Катрин Тасева за пореден път показва, че е един много добър състезател. Демонстрира завидна психика. Успя в два поредни дни да изиграе и четирите си съчетания много добре. Невяна Стартира добре, но след това допусна грешки. Тя е наистина в страхотна форма. Може би Световната купа в София е от най-емоционалните състезания. Тя много искаше да се представи добре. Може би малко се пренави“, каза Маркова.

„Световните ни купи са всяка седмица. Във вторник заминаваме за Ташкент. Засега големи промени няма да има по съчетанията“.

„Има модни тенденции в триката. Ние следим конкурентите. Мисля, че триката са много красиви“

„Гимнастиката в момента е много сложна. Всички залагат на трудни елементи. По време на състезанието се случват големи обрати и могат. И най-добрите могат да допуснат грешки“.

„За утре пожелавам на момичетата да изиграят съчетанията си по най-добрия начин, а ако го направят ще вземат медали“.

„Мисля, че момичетата са повече вдъхновени, отколкото уморени“, каза Маркова.