България отново може да се гордее с една от своите звезди в електронните спортове. Здравец “Hylissang” Гълъбов и отборът на Fnatic постигнаха успех над MAD Lions в среща от третия кръг на плейофите на европейския шампионат по League of Legends, след 3:1 победи. Българският съпорт бе на обичайното високо ниво и помогна за отстраняването на испанците по пътя към големия финал на LEC.

Доминацията на „оранжевите“ бе голяма, а “Wunder” изведе тима си до триумф за по-малко от 20 минути.

Последвай Gong.bg и в Tik Tok

Втората среща обаче бе за „лъвовете“, които не случайно ще представят региона си на Световното първенство, стартиращо в края на месеца.

Игра номер 3 беше юбилей за българския съпорт на Fnatic. Здравец Гълъбов записа участие номер 500 в кариерата си на елитната европейска сцена, а тимът му стигна до триумф за около 32 минути. “Hylissang” и партньорът му на бот лейн Елиас “Upset” Лип направиха перфектна игра, като никой от тях не бе убит дори веднъж.

Игра номер 4 беше най-оспорваната в мача, макар че Fnatic започна ударно в първите петнайсетина минути от нея. Едва след това геймърите от MAD Lions съкратиха пасива си и срещата стана по-равностойна. Все пак обаче „оранжевите“ не допуснаха изцяло аванса им да бъде заличен и взеха победата с 3:1.

снимка: gettyimages