Осем от най-добрите Dota 2 отбори в света са готови за международния турнир ESL One Hamburg 2017, който ще се проведе между 28 и 29 октомври и се осъществява с генералната подкрепа на технологичния гигант Intel.

Българските геймъри получават уникална възможност - най-добрият роден отбор, който победи в съвместния турнир на ESL България и GNation (7-8 октомври), ще има възможност да гледа на живо тази титанична битка.

За тези, които се вълнуват от Dota 2 изминалата седмица бе изпълнена с много емоции и екшън в шестте регионални квалификации, които бяха проведени по едно и също време, за да се определят последните места за турнира ESL One Hamburg 2017. По един отбор от Европа, CIS, Китай, Югоизточна Азия, Северна Америка и Южна Америка успяха да запазят своето място за арена Barclaycard, където ще се борят за първия голям трофей за Dota 2 сезона, заедно с директно поканените отбори - Team Liquid и Newbee.

Ето и отборите:

China - Keen Gaming

China - Keen Gaming

Още от отворените квалификации до “major” турнира, Keen Gaming показаха невероятни умения и се представиха на ниво в един от райони с най-много отбори. Техният път към Хамбург ги изправи срещу- iG, iG Vitality и LGD. Оспорваният финал срещу LGD показа удивителния потенциал на набелязаните за аутсайдери - Keen Gaming. Силни драфтове, издръжливост след 5 игри и  игра от световна класа. Те имат всички качества за невероятно представяне на ESL One Hamburg.

Все още е рано да се правят сравнения с Wings Gaming, но има някои неща, които просто ни карат да се вълнуваме. И двата отбора не бяха добре познати извън Китай, но и двата отбора успяха да победят някои от най-големите китайски отбори в квалификациите за ESL One турнирите. Припомняме ви, че и Wings Gaming спечелиха ESL One Manila и после имаха пълна доминация на сцената за цял сезон. Ако Keen Gaming спечелят ESL One Hamburg и TI8, не казвайте, че не сме ви предупредили.

SEA - HappyFeet

SEA - HappyFeet

В региона на Югоизточна Азия повечето погледи бяха насочени към Fnatic, Mineski и TNC, но отборът HappyFeet в крайна сметка доказа на всички защо те са бяха поканени директно във втори кръг на затворените квалификации. Това бе напълно заслужено, защото като екипът, работещ с JessieVash, има много опит в международни турнири, както и наскоро включилия се в отбора Яй - 19-годишния офлейнър, които за момента показва завидни умения.

Бъдещите им опоненти трябва да бъдат внимателни! Всеки отбор, който печели голям финал с такъв доминиращ резултат от 3-0, както направи HappyFeet срещу Clutch Gamers, не може да бъде подценен. Сега представителите на Югоизточна Азия ще пътуват до Хамбург, подкрепени от своите фенове, и ще се опитат да подсигурят първия си голям трофей на сезона.

CIS - Virtus.pro

CIS - Virtus.pro

За разлика от предишните квалификации, Virtus.pro бяха ясни фаворити от региона на CIS. Те са отборът, който спечели всяка игра и никой друг отбор не беше в състояние да ги спре. Na'Vi се представиха добре на полуфинала, като единствения отбор, който спечели мач срещу мечките, но агресивната игра на Virtus.pro не можа да бъде спряна, което се видя и на големите финали срещу Team Spirit, довели до безспорната победа на VP с 3-0.

Въпреки, че е определян като един от най-добрите отбори в света, Virtus.pro все още се бори за първия трофей на ESL One и сега те имат шанс да го получат.

ЕU - Team Secret

ЕU - Team Secret

Нов външен вид? Няма проблем! Екипът на Secret бе променен в след края на TI7, но това изобщо не ги забави. Докато други фаворити като OG, mousesports и HellRaisers се бореха в квалификациите, новия отбор на Puppey сякаш минаваше през всяко изпитание без проблем. Те не загубиха нито една игра по време на квалификациите, въпреки новите членове и промяна в позициите на играчите.

Сега, след като участието им е гарантирано, ESL One Hamburg ще бъде първото събитие за YapzOr и Ace, докато Puppey иска да добави още един трофей към колекцията си. Отборът им може да има предимство заради публиката там, тъй като Fata е един от двамата немски играчи, които ще се състезават в Хамбург, а другият е капитанът на Team Liquid - KuroKy.

NA - Evil Geniuses

NA - Evil Geniuses

Има много квалификации, които се случват в момента и ситуацията в NA е толкова объркана, колкото изглежда. В четири различни квалификации за малки и големи турнири, четири различни отбора успяха да заемат първото място. За ESL One Hamburg това са Evil Geniuses, които направиха всичко по силите си, за да спечелят. Подобно на Team Secret, EG напълно доминираше затворените квалификации, като не загуби нито една игра и завърши с класическото 3-0 над VGJ.Storm.

EG все още се бори за своя първи ESL One трофей, но сега те имат двама предишни победители в редиците си - Arteezy и Cr1t-. Дали американците най-накрая ще вдигнат купата като победители?

SA - SG e-sports

SA - SG e-sports

Със старта на състезателния сезон от 2017-2018, най-добрите отбори в Южна Америка най-накрая имат възможност да демонстрират уменията си на големите турнири. Първият отбор, който ще представи региона е SG e-sports. Заедно с Keen Gaming, те бяха единствените, които трябваше да играят четири мача в затворените квалификации, макар и да не се налагаше да участват в отворените. Издръжливостта им помогна да извоюват победи срещу Team Unknown, STARS, Infamous Young и Team Taka, които просто нямаха шанс срещу бразилците.

SG e-sports е сочен за един от  най-сериозните отбори в турнира, и за всички ще бъде вълнуващо да видим как се справят с останалите най-добрите в света.

Все още имате време да се запишете за съвместния турнир на ESL България и GNation, който започва на 7 октомври и ще заведе един отбор на уникално пътуване до Хамбург (28-29 октомври).

Източник