Вече над 10 години Team SoloMid е една от най-известните организации в света на League of Legends. Но според последните информации, появили се отвъд Атлантика, ръководството на създадения през 2011-та отбор обмисля да напусне американския LCS и да заиграе в европейското първенство LEC.

Появиха се публикации, според които американският тим е опитал да закупи наскоро овакантената от Misfits позиция в LEC, която обаче в крайна сметка бе попълнена от Team Heretics срещу сума между 40 и 50 млн. долара. За TSM подобен ход е изглеждал отлично от чисто финансова гледна точка.

Причините за желанието на многогодишните шампиони в САЩ може да са няколко: от спадащия интерес към League of Legends в Северна Америка, през финансовите проблеми и орязването на бюджети от страна на организацията, до слабото представяне и непрекъснатите промени напоследък в състава за игра.

3 седмици преди края на редовния сезон в LCS, TSM споделя 8-то и последно място, носещо участие в плейофите. А от организацията отказаха коментар по темата.