След шест години прекарани на най-високо европейско ниво в света на League of Legends Misfits Gaming ще напусне първенство на LEC, продавайки своята квота на испанския Team Heretics. Стойността на сделката не бе оповестена официално, но според предишни твърдения става въпрос за 40-50 милиона долара. Освен това четвъртфиналистите от световното първенство през 2017-та се отказват и от мястото си във френското първенство LFL, като имаше доста спекулации, че всъщност именно оттам ще дойде купувач за квотата в LEC в лицето на Karmine Corp, но това се оказа само слух.

Всичко това означава, че Misfits Gaming слиза изцяло от професионалната сцена на League of Legends, но остава част от световете на Overwatch, Call of Duty и VALORANT.

„Мисията ни да бъдем разнообразни ни доведе до горчивото усещане, че не можем да бъдем на всички фронтове едновременно. Тъжни сме, че трябва да се разделим с приятелите и конкурентите ни в LEC. Решението бе тежко, но след провеждането на необходимия процес, заключихме, че Team Heretics е правилната кандидатура“ заяви изпълнителният директор и съосновател на организацията Бен Спунт.

В момента Team Heretics споделя първото място в испанската суперлига по League of Legends и ще бъде минимум в топ 6 на лятото, а през пролетта завърши 8-ми.