Същинската фаза на Световното първенство по League of Legends вече е на по-малко от 24 часа от нас, а още първият ден ни предлага изключително интригуващи сблъсъци, към които да насочим вниманието си.

В първата среща един срещу друг излизат Cloud9 от Северна Америка и Fnatic на Здравец “Hylissang” Гълъбов. За последен път двата състава излизат заедно на картата през 2018-та, когато спорят в полуфинален мач на Световния шампионат. А да не забравяме, че сега предстои да напишат поредната страница в историята на противопоставянето между Америка и Европа в света на LOL.

Втората битка ще бъде от група B, като G2 Esports излиза срещу южнокорейския DWG KIA. “Jankos” и “CaPs” играят за един от най-успешните европейски тимове на международна сцена, а от другата страна е действащият вицешампион и шампион от 2020-та, който продължава да разчита на някои знакови фигури като “Canyon” и “ShowMaker”.

По-нататък в програмата на първия ден ще гледаме Evil Geniuses, който се представи уверено на американска сцена и иска да се докаже срещу по-класни съперници, а за „гениите“ първият противник е JDG – шампионът на Китай, отличил се в LPL с изключително агресивна игра.

Световното първенство не е нищо без своя действащ шампион и без своите легенди. Затова още в първия ден ще имаме шанс да гледаме триумфиралите през миналия сезон геймъри от EDward Gaming срещу най-разпознаваемото име в LOL средите – “Faker” и неговия Т1.

А ако и това не е достатъчно, то не пропускайте и последната среща от програмата, която също е противопоставяне по оста Южна Корея – Китай: на сцената ще бъдат Gen.G и Royal Never Give Up.

снимка: gettyimages