В много по-труден, отколкото се надяваше, двубой, китайският Royal Never Give Up стана последният, класирал се за груповата фаза на Световното първенство по League of Legends тим. Геймърите от регион LPL се наложиха с известни усилия над японците от DetonatioN FocusMe с 3:1 победи и се класираха в група D на шампионата на планетата, където са още отборите на Gen.G (Южна Корея), CTBC Flying Oyster (Тихоокеански регион) и 100 Thieves (Северна Америка).

Въпреки че преди началото на срещата букмейкърите бяха определили минимален коефициент за победа на RNG, първата игра детонира същинска бомба в китайския тим. DetonatioN FocusMe изигра отлично плана си и поведе напълно заслужено с 1:0 срещу шампионите от MSI.

Втората игра също започна много силно за представителя на Япония на турнира, който имаше леко предимство до около 20-та минута. Тогава обаче звездите на китайския тим GALA и Xiaohy показаха своята класа, адаптираха се към играта на съперника и поведоха тима си към равенството в резултата.

След това вече RNG нямаше толкова затруднение да обърне изцяло мача в своя полза, въпреки старанието на DFM. В крайна сметка, благодарение на класата си китайският тим се измъкна от трудното положение, в което се намираше и стигна до победата, за да влезе в групите на Световното първенство.

С това официално бе поставена и точка на фазата в Мексико, като турнирът продължава в САЩ.

снимка: gettyimages