След победи в решителните мачове в група А и група Б на VALORANT Champions отборите на Team Liquid и LOUD намериха места в плейофите на шампионата в Истанбул.

В група А Team Liquid надделя над Paper Rex с 2:1 победи, елиминирайки го от състезанието. Геймърите от Liquid обаче се затрудниха със сингапурците. На Haven Liquid надделя след продължение с 15:13. След това Paper Rex изцяло контролира нещата на Pearl, затваряйки картата с 13:4. Решаващата битка в група А се проведе на Ascent. След солидна първа част и 8:4 Liquid имаше достатъчно предимство, за да елиминира азиатците след 13:8. Така в четвъртфиналите на плейофите в горната част на схемата, геймърите от Team Liquid излизат срещу победителите от група Б от OpTic Gaming.

В група Б бразилският LOUD надви с 2:0 японците от ZETA. В първата част геймърите от страната на изгряващото слънце изглеждаха конкурентни на съперника, но въпреки това отстъпиха с 11:13 рунда на Bind. След това на Ascent предимството за LOUD при смяната на ролите бе минимално (7:5). Но през втората част на тази карта бразилците не оставиха нито рунд на противника и затвориха мача след 13:5, класирайки се за четвъртфиналите, където излизат срещу първия от група А Leviatán, в южноамериканско дерби.

Днес съперниците си в четвъртфиналната фаза ще научат и победителите от другите две групи на VALORANT Champions, XSET и DRX. Американците излизат срещу победителя от 100 Thieves срещу Fnatic. А южнокорейският DRX чака триумфиралия в мача между FPX и KRÜ.

VALORANT Champions е с награден фонд 1 млн. долара, а шампионът на своеобразното световно първенство ще спечели 300 хил. долара.

снимка: gettyimages