Своеобразното световно първенство по VALORANT стартира ударно и с рекорден зрителски интерес за играта. Близо 800 хил. души наблюдаваха първия мач от турнира в Истанбул, който изправи един срещу друг сингапурския Paper Rex срещу китайците от EDG. Първата карта бе нововъведението Pearl, където Paper Rex успя да спечели, въпреки че загуби всеки от първите 5 рунда. Все пак тимът заличи предимството на EDward Gaming и затвори картата с 13:11.

Последвай Gong.bg и в Tik Tok

Отговорът на китайския клуб обаче бе меко казано категоричен. EDward Gaming даде едва 5 рунда на съперника си на Icebox, затваряйки първото полувреме с чудовищен аванс от 10:2, като и за миг геймърите от EDG не позволиха той да бъде застрашен, камо ли намален.

Така се стигна до решаващия сблъсък на Haven. Paper Rex имаше минимално предимство, след първата половина, като не успя да увеличи аванса си от 7:3 и смяната на ролите дойде при 7:5.

Вместо обаче това да притесни сингапурците – последва серия от 4:0 и при резултат 11:5 всичко изглеждаше предрешено. EDG се опита да се закачи в мача, но от Paper Rex бяха достатъчно хладнокръвни да вземат мача с 13:8 и съответно 2:1 победи. За играч на мача бе избран Джейсън “f0rsakeN” Сусанто.

Във втория мач от първия ден на турнира Leviatán победи Team Liquid с 2:0, след 13:10 на Haven и същия резултат на Ascent.

снимка: gettyimages