Южнокорейската легендарна организация T1 се класира отново на финал на Световното първенство по League of Legends. Тимът на едно от най-разпознаваемите лица в световния eSport “Faker” обърна китайския шампион JD Gaming от 0:1 до 3:1 победи, за да си осигури участие в мач, който би могъл да донесе 4-та титла на планетата на мид лейнъра от Южна Корея. За последното организацията стигна до последния мач на Световния шампионат през 2017-та.

Двубоят започна с добро представяне на китайския тим, който успя да вземе предимство, но в крайна сметка това не бе достатъчно, след като Т1 включи на скорост. При 1:1 победи “Faker” се изправи с героя Ryze в епичен дуел срещу топ лейнъра на противника “369” (с Renekton), в който не само, че успя да надделее буквално на косъм, а след това и да се измъкне от останалите преследвачи.

Триумфът с 3:1 за Т1 на практика е исторически, тъй като това бе първи мач на международно ниво за корейците, в който те срещат китайски тим, различен от RNG. А с победата си и мястото на финала Т1 ще гледа в очакване втория полуфинал, в който излизат други два представителя на Меката на електронния спорт, Южна Корея: DRX и Gen.G.

снимка: gettyimages