Суперзвездата в League of Legends “Faker” и неговият T1 достигнаха до полуфиналната фаза на световното първенство по LOL, след като южнокорейският трикратен шампион на планетата отстрани китайския RNG с 3:0 победи.

Въпреки резултата обаче битката всъщност бе изключително равностойна и вълнуваща. Спиращата дъха среща между две от организациите с легендарен мащаб, започна с доминация на топ лейн за T1, което генерира огромно предимство за “Zeus”, а равностойното представяне на останалите от южнокорейския тим, постепенно се превърна в аванс. В крайна сметка Т1 затвори успешно първата игра, но във втората дойдоха и проблемите за тима.

Този път преимуществото в началото бе за топ лейн играча на китайския тим – “Breathe”. Вместо обаче големият аванс да донесе рестарт на мача и равенство 1-1, видяхме впечатляваща борбеност от Т1 и сърцата на RNG бяха разбити. В огромен период от играта “Faker” и съотборниците му бяха в ролята на изоставащи, но сантиметър по сантиметър Т1 си извоюва шанса за обрат. А когато той дойде, в 37-та минута, бе сграбчен и резултатът стана 2-0.

Третата игра в Ню Йорк, показа, че китайският тим бе загубил инерцията и ритъма си, което донесе нов успех за “Faker”, а с това серията бе окончателно затворена.

Победата означаваше и продължаването на тенденцията за легендарния мид лейнър да играе поне на полуфинал на всяко Световно първенство, на което е участвал.

В следващата фаза, в Атланта, Т1 ще се изправи срещу шампиона на Китай JDG. Това ще бъде първият мач в историята на елиминациите на Световно първенство за корейската организация, в който се изправя срещу китайски представител, различен от RNG.

снимка: gettyimages