Българите в академията на OG Калоян “shaiK” Борисов и Благой “oxygeN” Димитров отпаднаха от турнира за подрастващи отбори по CS:GO WePlay Academy League, след загуба в първия мач след групите на състезанието. OG Academy отстъпи с 1:2 победи пред руската Spirit Academy.

Вижте как се развиха първите две карти Overpass и Vertigo.

В решаващата трета карта Dust II OG Academy започна повече от отлично. Българските геймъри и съотборниците им взеха не само рунда с пистолетите, а и трите последвали. За съжаление обаче Spirit Academy завоюва следващите 6 последователно, а на почивката водеше с 8:7.

След размяната на ролите и преминаването им на CT-страната се дръпнаха с 12:8, но тогава OG Academy заигра по-добре, спечели няколко рунда и предизвика проблеми в икономиката на руския отбор, което доведе до изравняване на резултата. След това отборите си размениха по 2 рунда и при 14:14 драмата стана пълна.

В 29-я рунд косовският геймър от OG Academy “Dementor” отвори играта с важно убийство в гръб на съперника и така родните таланти се доближиха на крачка от продължаването в турнира. “ArtFr0st” обаче отказа да се предаде и Spirit изравни пращайки мача в продължение.

В първия от допълнителните 6 рунда позиционирането на Михайло “OWENR” Лимар бе изключително хитро и търпеливо и това даде предимство на руския тим. Spirit взе и следващия рунд и поведе със 17:15. Полувремето в продълженията завърши и с 3-ти рунд на CT-страната за Spirit. От следващите 3 за тях бе необходим само 1 и още от първия опит Spirit Academy затвори мача триумфално, елиминирайки двамата българи и съотборниците им от състезанието. OG Academy завършва на споделено 7-мо място в петия сезон на WePlay Academy League и взе 1 500 долара от наградния фонд.