Вторият етап на турнира за CS:GO академии WePlay Academy League изправи българите Калоян “shaiK” Борисов и Благой “oxygeN” Димитров от OG Academy срещу руската организация Spirit Academy. Датският тим спечели първата карта Overpass, но Vertigo започна лошо за родните геймъри. Първите 3 рунда бяха спечелени от Spirit Academy, но отговорът на “shaiK”, “oxygeN” и съотборниците им бе отличен, като те изравниха до 3:3.

След това обаче геймърите от руската организация настъпиха педала на газта и дръпнаха със 7:3. В единайстия рунд “oxygeN” отвори с две убийства и OG Academy прекъсна серията на противника си. В следващата битка “shaiK” се отличи с 2 убийства и изоставането падна до 5:7. Двата тима си размениха следващите 2 рунда, а последният за първото полувреме отиде на сметката на Spirit Academy за 9:6.

След смяната на ролите OG Academy спечели битката с пистолети и взе още 2 рунда за равенството 9:9. След 20 рунда на картата резултатът бе 10:10. Равностойната игра продължаваше, 22-ят рунд отиде на сметката на OG Academy, след отлична работа на “s0und” за 11:11. Вдъхновената игра на румънеца донесе първи аванс в резултата за отбора на българите, но при 12:11 той допусна тежка грешка и се самоуби в самото начало, поставяйки съотборниците си в лоша позиция. Рундът бе спасен от бляскави 4 убийства на Макс “marix” Кюгенер и OG Academy поведе с 13:11 и бързо след това увеличи аванса си до 14:11.

Тогава обаче се случи нещо неочаквано. Грешка на българите “shaiK” и “oxygeN” даде надежди на Spirit Academy, като руският тим спря серията от 4 поредни рунда за OG Academy и направи резултата 12:14, а скоро след това двубоят се изравни до 14:14. Увереността на българите и съотборниците им бе тотално рухнала и Spirit Academy се доближи на крачка от победата първи и естествено тимът не сгреши затваряйки картата с 5 поредни рунда.

Общият резултат стана 1:1, а победителят ще се реши на Dust II.