След като G2 си гарантира една от четирите европейски квоти за Световното първенство по League of Legends, днес научихме името на първия южнокорейски тим, който ще се бори за титлата в Северна Америка. Gen.G надигра Liiv SANDBOX на полуфинала в LCK с 3:1 победи и така си гарантира място на Световното първенство, без значение от изхода на плейофите в корейския регион. Общият брой на шампионски точки за Gen.G е достатъчен, така че дори загуба в големия финал няма да навреди на квотата за групите на тима, победил в редовния сезон в LCK.

След 2 победи за Gen.G в серията, тимът на Liiv SANDBOX, който завърши трети в редовния сезон намали пасива си, но в четвъртата игра “Chovy” и компания не оставиха никакви шансове на съперника и за 22 минути затвориха победата си, а с това и мача.

Въпреки загубата си Liiv SANDBOX все пак има шанс за място на Световното. За целта тимът се нуждае от това да постигне победа в предстоящите полуфинали на Регионалните финали в LCK, по-късно през годината.

Утре е вторият полуфинал в плейофите на LCK, който ще определи съперника на Gen.G в големия финал. Т1 излиза срещу DWG KIA.

снимка: gettyimages