След като българинът Здравец “Hylissang” Гълъбов от тима на Fnatic си осигури място в групите на Световното първенство по League of Legends, това направи и южнокорейският DRX. Двата тима завършиха на първите места в предварителните групи и нямаха нужда от участие в плейофите на предварителната фаза.

До последните срещи, които ще определят заключителната двойка, присъединила се към групите на най-големия турнир по LOL за годината, стигнаха 4 състава. Те отново ще се проведат в Мексико Сити.

Първият „финал“ за влизане в същинската част на шампионата на планетата противопоставя Северна Америка срещу Европа. Evil Geniuses, който бе в групата на Fnatic се изправя срещу MAD Lions. „Лъвовете“ и „гениите“ са последните по сила квоти на своите региони, но европейският тим е в ролята на фаворит, след като отстрани Saigon Buffalo, за да стигне до мача си с EG. От своя страна американският тим завърши група А с баланс от 3-2, с еднакво постижение с LOUD и DetonatioN FocusMe, които победи в баражите за по-добро място. Двубоят ще стартира около 21:00 българско време.

Другият мач, който ще даде място на победителя в групите е между китайския RNG и японския DetonatioN FocusMe. След предварителната група японският състав игра срещу LOUD в мач за стигане на финала, налагайки се с 3:1 победи. Въпреки успеха си обаче организацията е сочена за абсолютен аутсайдер в мача, като някои букмейкъри са поставили коефициент за победа на китайците от 1.001.

Двата финални мача за влизане в групите на Световното са във формат до 3 победи от 5 срещи, а същинската фаза на шампионата се мести в Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк и започва в нощта между 7-ми и 8-ми октомври.

снимка: gettyimages