Бившият отбор на българската League of Legends звезда Здравец “Hylissang” Гълъбов, Fnatic, отпадна от битката за трофея в европейския шампионат още след първия етап на състезанието. Провалът за „оранжевите“ е огромен, след като през годините организацията бе свикнала да бъде на върха или близо до него.

Съжалението си публично изрази и легендата Мартин “Rekkles” Ларсон, който се завърна в отбора за този сезон, но дори неговото идване във Fnatic не помогна на отбора да избегне лошите резултати. „Искам да се извиня за всичко. Това не бе добро начало на новата година. Съжалявам, че не успяхме да се справим, не играх добре, не мисля, че успях да допринеса за успех на отбора, даже напротив: по-скоро допринесох за провала на отбора. Така че, много съжалявам за това, това е тежък момент за мен, за хората в екипа и за вас, феновете, но просто исках да ви кажа няколко думи“, сподели шведът, чрез социалната мрежа.

Освен Fnatic, чийто резултат бе 2 победи и 7 загуби, от 10-те отбора, които участваха в първата фаза в новия формат на LEC, EXCEL също отпадна. По този начин ще гледаме „оранжевите“ отново на голямата сцена през пролетния дял от сезона.

снимка: gettyimages