Дербито на последния кръг от първата фаза на новия сезон в европейското първенство по League of Legends завърши с победа за българския представител на LEC сцената. Здравец “Hylissang” Гълъбов и съотборниците му от MAD Lions се наложиха над G2 Esports, записвайки 7-ма победа в 9 мача. Успехът дойде за малко повече от 20 минути, а „лъвовете“ продължават да доказват изключителната си форма и завършиха на второ място с равен актив с първия Team Vitality в края на редовния сезон.

От 10-те участници, които стартираха новия формат на LEC, 2 не продължават към втория етап: това са EXCEL и Fnatic (бившият тим на българина). Останалите 8 се разпределят в две групи по 4 отбора, където битката е на така наречения GSL формат. Това означава, че всеки тим има право на 2 загуби преди да бъде елиминиран. Първата ще го прати в долната част на схемата, а втората ще го отстрани от битката за титлата.

MAD Lions попадна във втората група, заедно с тимовете на Astralis, Team BDS и G2 Esports. Именно „червените“ са съперник на Гълъбов и компания в първия кръг. Към плейофите ще продължат двата най-добри отбора от групата, заедно с двата най-добри от другата четворка, която съставляват: Team Heretics, Team Vitality, KOI и SK Gaming.

Двубоите започват на 11-ти, а мачът на нашия геймър е на 12-ти.

снимка: gettyimages