Завръщането на легендата на европейския League of Legends Мартин “Rekkles” Ларсон в тима на Fnatic не се получи по планирания от организацията начин. „Оранжевите“ вече отпаднаха от LEC, след като завършиха на предпоследно място в редовната част от зимния сезон.

Интересна информация обаче се появи от Франция, където “Rekkles” се състезаваше през миналия сезон за Karmine Corp. Тийм мениджърът на Aegis “Lounet” сподели в разговор в Twitter, че всъщност шведският бот лейнър е бил едва пети или шести избор за Fnatic, а като причина за това той изтъкна, че много други по-приоритетни геймъри са отказали да играят за „оранжевите“, защото те вече бяха заявили кой ще бъде техния съпорт.

„Той (“Rhuckz” б.р.) е съпорт от 2-ро, 3-то ниво. Не може да избереш първо него. Просто никога не обявяваш тази позиция преди бот лейнъра си, ако не е първокласен играч“, критикува “Lounet” решението на Fnatic.

Организацията включи таланта от академията Рубен “Rhuckz” Барбоса в първия отбор, непосредствено преди началото на Световното първенство, за да замени българина Здравец “Hylissang” Гълъбов, който боледуваше в началото на шампионата. След това ръководството взе решението да се раздели с родната легенда и да се довери на португалеца, но повече от видимо, това решение не се оказа добро.