Многократният шампион на България по League of Legends добави нова титла в колекцията си, грабвайки отличието в тазгодишното издание на A1 Gaming League. Един от най-доказаните тимове на родната сцена надделя над TAKEOVER с 3:0 във финалната среща, като двубоят стартира с предимство от 1 победа за Random 5, който влезе в срещата от горната част на схемата (winners bracket). TAKEOVER, който и миналата година стигна до заключителната битка, но загуби от BYLB, не успя да се противопостави на своите опоненти и отново ще трябва да се задоволи със сребърните медали.

Шампионите завоюваха и голямата награда от 10 хил. лева, но една от новините, произтекли след края на турнира е, че мид лейнърът на отбора Илия "LMZS" Ръжгев, поставя край на професионалната си eSports кариера:

"За мен означава доста да спечеля турнира като цяло, въпреки че първоначалната ми идея бе да спечелим с оригиналния Random 5 състав. Както някои от вас знаят, това е последния ми турнир, един вид приключвам кариерата си, ще започна да правя нещо друго, така прецених и от тази гледна точка, победата значи много за мен", започна той, след което разкри и ключовите акценти от тазгодишното представяне на Random 5 в турнира по League of Legends.

"Ако трябва да съм напълно честен, ние играем не за да печелим този турнир, а за да се забавляваме, това е цялата идея на Random 5, но мисля, че Николай се оказа много добро попълнение, веднъж след като се нагодихме към неговия стил на игра. Както и вие отбелязахте той малко наподобява "LeBron", така че гледахме да подбираме силни линии. Аз знаех, че по-лесно ние ще се нагодим към стила му, отколкото той към нашия, защото ние сме по-опитни играчи и затова в момента, в който започнахме да играем по начина, по който той искаше, веднага си пролича."