Най-силната лига за електронни спортове у нас A1 Gaming League навлиза във втората фаза на състезанието по Counter-Strike: Global Offensive. Днес завърши първият етап на турнира, в който участваха единствено български отбори. Последните три тима, които се класират за A1GL International Stage са acta NoN verba, Tensei Esports и MAZE Esports.

Acta NoN verba успя да се наложи над 1 HIT WONDER, след продължения. “sn0w” и “WakeRobin” поведоха тима си на Inferno със съответно 37 и 31 убийства за успеха с 19:16 рунда. Геймърите от 1HW останаха на крачка от следващата фаза и завършиха с 2 победи и 3 поражения.

Вторият решаващ мач от програмата противопостави PitStop срещу Tensei Esports. На Nuke “KriP” и съотборниците му поведоха с внушителното 11:5, но вместо да се стигне до успех, зрителите на A1 Gaming League станаха свидетели на обрат. “Djibrilsis9” и “FAKE” с 28 и 25 убийства се погрижиха за серията от 10:2 рунда в полза на Tensei, която даде мачпойнт на техния тим. В последния 29-ти рунд на мача над всички обаче се оказа “tissuekb”, който свали 4-ма противници и обезпечи победата за своя тим.

За последната квота към A1GL International Stage се бориха MAZE и elshockerinho. Арената на съперничеството отново бе Inferno, а MAZE се наложи с 16:11 рунда. Най-резултатен бе “f3nix”, който завърши с 25 убийства за своя тим.

Така трите тима победители се присъединяват към вече спечелилите по 3 успеха в първия кръг: BeyondPossible, AreLqgaiUVanata, Oh Yeah Gaming, BiskvitiZakuska и The Underrated. Осемте тима, които спечелиха по 3 пъти ще се борят с 8 предварително поканени отбора в следващата част на състезанието.

Всички мачове от A1GL можете да гледате на: https://www.twitch.tv/a1gamingleague