Дванадесетото Световно първенство по League of Legends стартира! Шампионатът на планетата с награден фонд от 2 250 000 долара ще продължи до 5-ти ноември, а тази вечер бе дадено начало на предварителната фаза, която се провежда в Мексико Сити.

Един срещу друг се изправиха 4-ят от Европа MAD Lions и първенеца на Южна Америка Isurus. Само 44 секунди бяха необоходими на мид лейнъра на „лъвовете“ Ясин “Nisqy” Динчер да направи първото убийство на световния шампионат.

С много силна игра от него, “Armut” и “UNF0RGIVEN” MAD Lions стигна до победа над Isurus, който през по-голямата част бе държан в мача от своя jungle играч – Хесус “Grell” Трухийо.

MAD Lions и Isurus са част от група Б на предварителната фаза, а тази вечер те ще срещнат и турския Istanbul Wildcats. За Isurus пък предстои мач срещу SAIGON BUFFALO ESPORTS, който е от утрешната програма. След минути започва срещата от група А, която изправя Fnatic на Здравец “Hylissang” Гълъбов срещу Evil Geniuses, но българинът пропуска тазвечершните срещи, тъй като се възстанови от коронавирус и ще пристигне едва утре.

снимка: gettyimages