Днес VALORANT мастърс турнира в Копенхаген се завърна, а срещата между Paper Rex и OpTic Gaming се превърната в първата в историята на играта международна среща, на която има публика. Съставът на Paper Rex се класира на финала, след успех с 2:1 победи, но шампионите от последния мастърс ще имат нов шанс да си подпечатат билет за финала и съответно реванш с Paper Rex, тъй като това бе първата загуба на тима в Дания.

Нещата не започнаха добре за OpTic още от начало: тимът загуби първата карта Haven с 3:13, най-лошото представяне на тима в двубой на международната сцена. След това на Bind видяхме по-добра игра от OpTic, която им донесе успех с 13:9 и решителна трета карта.

На Fracture Paper Rex се представя отлично по принцип, като и сега не разочарова. Брилянтната игра на капитана Бенедикт “benkai” Тан осигури аванс на сингапурския отбор от 9:3 на почивката.

След това Paper Rex затвори картата с 13:5, а с това и мача с 2:1.

Както вече споменахме OpTic остава в турнира. В предпоследния мач в Копенхаген отборът ще се изправи срещу Fun Plus Phoenix, победил Fnatic с 2:1. На Split „оранжевите“ спечелиха след продължения с 15:13 и изглеждаше, че това ще е поредният мач между двете гейминг организации, който завършва със загуба за FPX.

След равностойно първо полувреме на Bind FunPlus водеше със 7:5 рунда, а когато премина на атакуващата страна, тимът демонстрира, че няма намерение да се предава и след 6:2 затвори картата, пращайки развръзката на Fracture.

След брилянтно първо полувреме от тима на Кирило “ANGE1” Карасьов и 9:3, „оранжевите“ бяха опрени до стената.

При 12:5 за FPX, те се нуждаеха от това да спечелят 7 поредни рунда, за да пратят битката в продължения, но още първият отиде на сметката на FunPlus Phoenix, а с това и крайният успех.

OpTic и FPX ще спорят в събота, а победителят се изправя в неделя срещу Paper Rex, в битка за 200 000 долара от наградния фонд.

снимка: twitter.com/valesports_kr