Геймърите от Outsiders се класираха на големия финал на Мейджър турнира по CS:GO в Рио де Жанейро, Бразилия. Карето от Русия и казахстанецът “Qikert” се наложиха над представителите на MOUZ с 2:1 победи в полуфинала и ще спорят за 500 хил. долара.

Германската организация стартира силно на Ancient с 4:0, но бившият Virtus.pro взе нещата в свои ръце и спечели 10 от следващите 11 рунда. Джами “Jame” Али и Давид “n0rb3r7” Даниелян бяха над всички с 23 и 22 убийства, а картата завърши с успех с 16:10.

Битката се пренесе на Overpass, където Дориан “xertioN” Берман направи 23 убийства за MOUZ помагайки на тима си да изравни резултата, след 16:14. “Jame” отново бе много силен, но този път не успя да изведе Outsiders до успеха – руският снайперист записа 27 убийства, от които цели 22 бяха с далекобойно оръжие.

Така се стигна до решаващия Inferno. Там впечатляващо представяне регистрира друг от руските геймъри от „аутсайдерите“. Евгений “FL1T” Лебедев блесна с 24 убийства. MOUZ взе едва 7 рунда и приключи иначе успешното си представяне на шампионата на споделено 3-то място, с 80 хил. долара от наградния фонд, надхвърлящ милион.

снимка: gettyimages