Испанският KOI, собственост на футболиста на Барселона Жерар Пике, изглежда ще се присъедини към европейския шампионат по League of Legends – LEC. Това, твърдят източници на Blix.gg, може да се случи чрез обединяване на организацията със състава на Rogue, който завърши на трето място в летния редовен сезон в LEC и бе финалист в пролетните плейофи. Преговорите са напреднали и е постигната устна договорка за обединяването.

Сделката би позволила на Rogue да запази мястото си в LEC, като същевременно да смени локацията на младежкия си тим AGO Rogue от полската Ultraliga в испанската суперлига.

Слуховете са, че няколко европейски организации, които желаят да се присъединят към LEC, са се срещнали с ръководството на Rogue, като Karmina Corp, Case Esports и Giants, но най-голям прогрес е имало при разговорите с KOI.

Според информацията на Blix все още няма име за евентуалния съвместен проект на Rogue и KOI, като не е изключено двете имена просто да се обединят. Ако сделката бъде финализирана KOI няма да е първият испански тим, който влиза в LEC за новия сезон, след като Team Heretics закупи мястото на Misfits Gaming, а преди дни се появиха и слухове за евентуално излизане от европейския шампиона на датския Astralis.