Тимът на G2 Esports се наложи с 3:1 победи над датския Heroic във финала на IEM Катовице и спечели втори пореден турнир, след като през декември „самураите“ триумфираха на BLAST Premier: World Finals.

Във финала в Сподек Арена в полския град Катовице, G2 спечели първите две карти от финала и по този начин подобри постижението на NAVI от 19 поредни спечелени карти, което украинската организация записа през 2021-ва. На Nuke и Mirage G2 си изгради солидно предимство, като спечели с 16:12 и 16:13.

Последва отговора на датчаните, които взеха Inferno с 16:11. Така Heroic прекъсна серията на G2 от 21 поредни спечелени карти, след като именно това бе отборът, който спря NAVI на кота 19 през миналата година.

G2 обаче изигра страхотна четвърта карта, като на Ancient тимът даде само 7 рунда на противника си, за да си осигури титлата от шампионата в Катовице.

Успехът на LAN турнира в Полша е първи за Никола “NiKo” Ковач, който има 3 финала в Сподек Арена в своята кариера, но загуби всеки от тях (2017, 2018 и 2022). Неговият съотборник Джъстин “jks” Савидж пък стана първият геймър в историята, който печели IEM Катовице в две поредни години, с два различни отбора. През 2022-ра той защитаваше цветовете на FaZe Clan, като временна резерва, а силното му представяне тогава му осигури мястото в G2 сега.

G2 спечели 400 хил. долара от наградния фонд на турнира, а за Heroic чекът е на стойност 180 хил. долара.

снимка: gettyimages