След дълго продължило чакане CS:GO съставът на Team Liquid най-сетне успя да триумфира срещу бившата си звезда Ръсел “Twistzz” ван Дълкен, отстранявайки неговия FaZe Clan на крачка преди плейофите на IEM Катовице 2023. Това означава, че действащият шампион на престижния турнир в Полша сдаде короната, а насладата за TL ще е двойна, заради първата победа на LAN, която тимът постига срещу канадеца и класирането в топ 6 на надпреварата.

Битката започна с победа на FaZe на Inferno. Макар и трудно „кланът“ взе своя избор, след 16:14. Над всички бяха “broky” и завърналия се, след като стана баща “rain”. Двамата донесоха 25 и 23 убийства на тима си.

Отговорът на TL бе Overpass, а с много силно представяне се отчете снайперистът на отбора Джош “oSee” Ом. Той записа 14 убийства с далекобойно оръжие и бе от основните причини за изравняването на резултата, след 16:11.

Изпитващият затруднения да намери постоянство в представянето си напоследък американец обаче се справи брилянтно и на решаващата карта Mirage. С нови 14 убийства със снайпер и общо 23 на картата той бе същински лидер за Liquid, който спечели след 16:13 и постави точка на участието на FaZe Clan в турнира.

Напред в плейофите на IEM Катовице Team Liquid ще срещне Team Vitality, а победителят от тази двойка ще спори с G2 Esports. Другата четвъртфинална двойка е NAVI срещу Outsiders, а победителят от източноевропейският сблъсък отива на полуфинал, където чака датският Heroic. Плейофите започват на 10-ти февруари, полуфиналите са в събота (11-ти), а големият финал за 400 хил. долара в неделя.

снимка: gettyimages