Академията на OG, за която играят родните CS:GO таланти Калоян “shaiK” Борисов и Благой “oxygeN” Димитров надви състава на Young Ninjas с 16:10 и взе своя реванш за допуснатото поражение преди няколко дни на старта на петия сезон на WePlay Academy League.

Най-силният турнир за академии в света на Counter-Strike: Global Offensive изпрати OG Academy и академията на Ninjas in Pyjamas в една група, като нашите момчета отстъпиха в първата си среща. Днес “shaiK”, “oxygeN” и компания показаха ново силно представяне на Overpass, след вчерашния си обрат над ENCE Academy и вече имат баланс от 2 победи и загуба.

Срещата започна с OG Academy от T-страната. “shaiK” бе с ключова роля за това тимът да поведе с 4:0 рунда. Последваха 4 безответни рунда за Young Ninjas и резултатът стана равен в средата на първото полувреме. До финала му последва серия от 5:2 рунда в полза на OG и аванс от 9:6 при смяната на ролите.

На CT-страната доминацията на OG Academy продължи в 5 поредни рунда, като така тимът се доближи на две крачки от успеха и 14:6. После двата отбора си размениха по един успех, а опрени до стената при 7:15 „нинджите“ взеха 3 поредни рунда, но не съумяха да се доближат повече, заради 4-те убийства на “oxygeN”, който затвори мача за тима си. Това бе най-добрият мач за “shaiK” от началото на турнира, като резултатът му бе 23:15.