Отборът на NAVI не срещна особени затруднения в първия си плейофен мач от престижния CS:GO турнир на IEM в Катовице, отстранявайки руските геймъри от Outsiders след 2:0 победи. Легендарната украинска организация, водена от Олександър “s1mple” Костилиев триумфира след 16:13 на Overpass и 16:12 на Inferno.

„Родените да спечелят“ започнаха силно първата карта и си осигуриха добро предимство, което да отстояват след полувремето на СТ-страна. Авансът от 9:6, който NAVI имаше обаче постепенно се превърна в пасив и бившият тим на Virtus.pro поведе с 12:11.

Outsiders обаче не успя да запази преимуществото си и въпреки опитите на звездата на отбора Джами “Jamе” Али при 13:15 да спаси картата, загубата се оказа неизбежна.

“Jame” бе в основата на силен старт на Inferno, като „аутсайдерите“ поведоха с 5:1 рунда. Последва размяна на серия от по 3 рунда. Последните 3 за първата част обаче отидоха на сметката на NAVI и смяната на ролите дойде при само 1 рунд пасив. Отличната Т-страна от “s1mple” и съотборниците му пък означаваше краен триумф в мача и място в топ 4 на турнира в Катовице.

Така NAVI си спечели поне 80 хил. долара от наградния фонд на обща стойност 1 млн., а ако победи Heroic на полуфинала, ще спори за голямата награда от 400 хил. долара.

снимка: gettyimages