Най-добрият български състезател по League of Legends Здравец "Hylissang" Гълъбов започна кариерата си в новия си тим Vitality със загуба. На старта на новия сезон в LEC, българинът и съотборниците му бяха победени от испанския GIANTX.

Още в самото начало противникът насочи сериозно количество ресурс в опит да разбие играта на "Hylissang" и партньора му на бот лейн "Carzzy", а това доведе до солидно предимство за GIANTX.

Българската легенда на LEC обаче играеше на много високо ниво и помогна много за това силите да се поизравнят, като в крайна сметка Team Vitality опита дори да спечели, но натискът малко след 30-та минута не достигна за падането на противниковата база. GIANTX успя да прекъсне опита "пчеличките" да се измъкнат безнаказано, а това даде време на тима да стигне до победата.

С много силно представяне се отличиха мид лейнърът и бот лейнърът на испанската организаиця "Jackies" и "Patrick", като именно те бяха двигателите към успеха на отбора. 19-годишният дебютант Адам "Jackies" Жерабек бе избран за MVP в битката.

Следващият мач на "Hylissang" е утре, срещу бившия му отбор Fnatic, който започна новия сезон в LEC с победа.