Още в първия ден на новия сезон в професионалния League of Legends в Европа бе поставен рекорд. Над 600 хил. зрители гледаха мача между Fnatic и Karmine Corp, с което най-доброто постижение от миналогодишния зимен сезон (в което отново участие имаше тимът на "оранжевите") бе подобрено. Иначе легендарната организация записа победа срещу френския тим, който дебютира на най-високото ниво в Европа и започна новия шампионат в LEC с успех.

Двубоят се движеше с относителна равностойност в първата си половина, но тогава Fnatic натрупа предимство. Геймърите от KC се опитаха да го стопят и да отвърнат на удара, но опитът им да вземат Baron за втори път в мача не се увенча с успех, а "оранжевите" успяха да увеличат още аванса си и в крайна сметка да затворят мача след 40 минути.

Най-добро представяне записа топ лейнърът на Fnatic - Оскар "Oscarinin" Хименес, който приключи сблъсъка с 6 убийства и 8 асистенции, като не умря нито веднъж. Утре Fnatic излиза срещу Здравец "Hylissang" Гълъбов и Team Vitality.