Team Vitality се класира за полуфиналите на първия в историята CS2 Мейджър. Френският отбор започна плейофите на PGL Major Копенхаген 2024 с триумф с 2:0 над Cloud9, след 13:8 на Inferno и 13:2 на Anubis.

apex cs

източник: Филип Станчев

"Пчеличките" просто не оставиха шанс на своя съперник с играта си, като спечелиха всички рундове с пистолети в мача, а отговро от Cloud9 така и не последва. Триумфът за Vitality осигурява поне 80 хил. долара от наградния фонд на стойност 1.25 млн.

Израелските състезатели на Vitality Лотан "Spinx" Гилади и Шахар "flameZ" Шушан взривиха атмосферата в Royal Arena с чудесното си представяне в двете карти. На Inferno "Spinx" бе над всички с 19 убийства, а на Anubis "flameZ" завърши с 18. Именно той бе и най-резултатен в целия мач с 35 убийства.

Втори остана най-добрият играч по CS за 2023-та Матийо "ZywOo" Ербо. На полуфиналите Team Vitality ще играе срещу победителя от двойката Team Spirit - FaZe Clan. Cloud9 пък завършва в топ 8, след като стартира турнира още от първата му фаза и си тръгва от Дания с чек за 45 хил. долара.