Българският създател на съдържание в Twitch Никола "Niku" Гяуров говори пред Gong.bg, след титлата на сборния отбор на България в CEE Champions. Той и съотборниците му Християн "REDSTAR" Пиронков, Георги "SHiPZ" Григоров, Алекс "Rainwaker" Петров и Дейвид "h4rn" Бенчев спечелиха финала по CS2 срещу сборния тим на Украйна с 2:1 и взеха голямата награда от 10 хил. долара, както и още предметни награди на стойност 15 хил. долара.

"Успях вече да осмисля успеха. Не сме спечелили Световното първенство или нещо подобно, но пък е нещо много приятно. За жалост на българските зрители не им се случва нещо подобно много често - да видят как България побеждава, но ние успяхме и е много приятно, защото печелим ние като отбор, но и нашите зрители", започна той.

"Не очаквах в турнира да има толкова сериозни играчи, не очаквах да има хора, които да затруднят отбора, който аз бях събрал. Вярно е, че загубихме само 1 карта, но имаше моменти, в които изпитвахме сериозни затруднения, за което поздравявам нашите опоненти", разказва още "Niku" за турнира.

"Това беше една моя малка мечта, да се върна назад във времето и да изпитам отново тръпката да играеш за голяма награда. Преди наградите бяха по 200-300 лв., 1000 лв. бяха големите награди. Сега влязохме в един турнир, в който имаш удобството да играеш у дома и в който наградата е 10 хил. долара, и още 15 хил. като предметни награди, които нашите фенове могат да спечелият", завърши той и пожела на всички весели коледни и новогодишни празници.