Алекс "Rainwaker" Петров и Team Liquid отпаднаха от IEM турнира по CS:GO в Кьолн, на крачка от груповата фаза на турнира. Българинът и съотборниците му допуснаха обрат срещу поляците от 9INE и отстъпиха с 1:2.

"Кончетата" спечелиха първата карта Ancient, с 16:10 рунда, но за съжаление не успяха да демонстрират постоянство в остатъка от двубоя и да достигнат до топ 16 в Германия. Във втората карта битката се пренесе на Vertigo, където 9INE е считан за специалист. Поляците доказаха това, повеждайки с 13:2, след СТ-страната си и затваряйки картата на 6 рунда.

Решавата част от мача за оцеляване в турнира и класиране в групите беше на картата Overpass. Там Team Liquid започна много силно, повеждайки с 6:2 рунда на СТ-страна и предотвратявайки залагането на бомбата от съперника в множество ситуации и наранявайки икономиката му. За съжаление обаче някои мигове на неточности от страна на родния талант "Rainwaker" и другия новак в тима - руснака Роберт "Patsy" Исянов, дадоха шанс на поляците да обърнат мача от 8:12 до 16:12, с което спечелиха мача.

Алекс Петров завърши с 46 убийства в хода на мача, докато за 9INE изключително представяне записа капитанът Виктор "mynio" Крук. Лидерът завърши с 58 фрага и бе с ключова роля за това да видим полски състав в групите на IEM Кьолн за първи път от 2017-та година.