Алекс "Rainwaker" Петров и CS:GO отборът му Team Liquid еломинираха BIG от турнира IEM Кьолн 2023. "Кончетата" се наложиха с 2:1 над германския състав и се доближиха на победа от класиране за груповата фаза на шампионата с награден фонд 1 млн. долара.

Срещата стартира на избраната от BIG карта Vertigo. Началото за "Rainwaker" и съотборниците му обаче достатъчно солидно, като дръпна с 8:3 рунда. До полувремето съставът BIG се стабилизира и стопи разликата до 1 рунд. CT-страната за Liquid също бе впечатляваща и те осъществиха "пробив", след 16:13 рунда. Немците обаче се справиха с напрежението и на свой ред спечелиха картата, избрана от съперника. На Mirage Петров и компания водеха с 14:8 рунда и бяха на 2 от чистата победа, но допуснаха обрат до 14:15 и трябваше да играят за продължения. Стигна се именно до такива, но там отборът от стрната домакин се справи по-добре и затвори картата с 19:17.

Решаващата карта бе Overpass, а на нея "Rainwaker" и Team LiquId бяха достатъчно солидни за победа с 16:9 рунда. Феноменален мач изигра капитанът на тима Марекс "YEKINDAR" Галинскис, който завърши с 80 убийства.

Алекс Петров пък регистрира 49.

Утре в директен спор за място в групите на IEM Кьолн 2023 "Rainwaker" и "кончетата" излизат срещу полските геймъри на 9INE.