Най-успешният състезател от Мейджър турнирите и легендарен носител на пет трофея от големи състезания, Петер "dupreeh" Расмусен ще участва в българския турнир по Counter-Strike 2 на A1 Gaming League. Това стана ясно, след като организаторите на шампионата с награден фонд 30 хил. лв. обявиха поканените участници за четвъртфиналната фаза в плейофите. Сред тях е Preasy Esport, където знаковата фигура в световния Counter-Strike в момента се състезава.

Датският геймър бе на крачка от това да се класира с тима си за първия CS2 Мейджър, но Preasy не успя да преодолее конкуренцията в RMR квалификацията.

Освен "dupreeh" и Preasy, зрителите на A1 Gaming League ще видят още отборите на BetBoom (който игра финал в послендото издание на българския CS2 турнир), френския 3DMAX, както и полските геймър в Enterprise. 4-те тима ще се включат от 1/4 финалите, а за осминафиналната фаза, която ще се изиграе този уикенд, чрез груповата фаза се класираха Team Sampi, Young Ninjas, Alliance, Entropiq (с Благой Димитров), Sangal, блъгарският 500 Esports, Espionage и Zero Tenacity.