Българският професионален геймър Илия "Lmzs" Ръжгев стана победител в турнира Red Bull Solo Q за втора поредна година в България. Турнирът, който предизвиква играчите в битка 1 на 1 в популярната игра League of Legends, се проведе из четири квалификационни кръга от 18-ти до 26-ти март и отбеляза общо 410 валидни регистрации.

Националният финал, проведен на 8-ми април в Studio Asterisk в София, беше излъчен на живо в Twitch каналите на Симеон Делев и 359Zing. Четирима финалисти се изправиха един срещу друг, но Ръжгев, също познат като "Lmzs", успя да надмине опонентите си с лекота, завоювайки националния шампионат.

lmzs илия ръжгев

League of Legends, популярна онлайн мултиплейър игра, изисква играчите да контролират герои, известни като шампиони, като всеки шампион притежава уникални способности и умения. Играта обикновено включва два отбора от петима играчи, но турнирът Red Bull Solo Q предизвика играчите да се състезават във формат 1 на 1.

Ръжгев, който запази хладнокръвие през целия турнир, сега се подготвя за участие на световните финали, които ще се проведат в Лондон на 18-ти и 19-ти май. Той ще представлява страната ни и ще се изправи срещу националните шампиони на още 23 държави за голямата награда.

Турнирът Red Bull Solo Q се превърна в популярна платформа за геймърите по целия свят, за да покажат своите умения и да се състезават на най-високо ниво. С националното първенство зад гърба си, Ръжгев е готов да се изправи срещу най-добрите в света и да донесе желаната титла.

Националните финали, както и представлението на Илия в тях, все още можете да гледате напълно безплатно от Twitch.tv на този линк.

Поздравления на Илия и му пожелаваме успех в представянето на България на световната сцена!

Red Bull Solo Q България се осъществява за трета поредна година с подкрепата на AOC и desktop.bg.

Автор

Даниел Иванов, TDB Play