Феноменален обрат постигна тимът на Fnatic със Здравец “Hylissang” Гълъбов в плейофите на европейския шампионат по League of Legends. Българинът и съотборниците му изоставаха с 0:2 от EXCEL, но спечелиха три поредни игри и съумяха да отстранят противника си. „Оранжевите“ трябваше да се научат да адаптират играта си към представянето на XL, който се опитваше с нестандартни подбори да изненадва Fnatic и в първите 2 игри успя.

До голяма степен в третата игра EXCEL също имаше предимство, но Fnatic не се предаде и геймърите от оранжевия тим бяха възнаградени с победа в ключова битка, която намали пасива на тима до 1-2 победи в мача.

Четвъртата игра се развиваше под контрола на Здравец Гълъбов и тима му, но EXCEL се опита да отговори с атака на Baron. Тогава обаче Иван “Razork” Диас блесна, открадвайки важната цел за своя тим, след което Fnatic успя да затвори битката и да изравни резултата до 2:2.

За геймърите от EXCEL бе все по-трудно да действат хладнокръвно, с оглед загубеното предимство, а Fnatic натрупа голям аванс в заключителната игра, който донесе победата на „оранжевите“ и феновете на тима.

С победата Гълъбов и съотборниците му се класираха за 2-ри кръг на долната част на плейофите, където ще спорят с Misfits Gaming. Победа, ще означава и място на Световното първенство за българина.

снимка: gettyimages