България записа и втора победа на турнира по Counter-Strike 2 за създатели на съдържание CEE Champions: Streamers Edition. Съставът на Никола "Niku" Гяуров спечели с 13:5 срещу словашкия Team REDY на картата Anubis. Така нашите геймъри излязоха на първо място в груповата фаза на турнира с 2 победи от 2 мача и са почти сигурен участник в плейофите на състезанието, чиято голяма награда включва 10 хил. долара и още 15 хил., които стриймърите да раздадат на своите зрители под формата на giveaway-и.

Картата започна с предимство за словаците от 3:1 рунда, но след това много доминантна игра от българските звезди, донесе комфортен обрат за състава на "Niku", който дръпна с 8:3. Все пак Team REDY спечели последния рунд за полувремето. След смяната на ролите обаче нашите момчета взеха първите 2 рунда, преди резултатът да стане 10:5 в тяхна полза. Християн "REDSTAR" Пиронков затвори 11-ти рунд за България с хубав double kill, а с double на бившия играч на Team Liquid Алекс "Rainwaker" Петров и triple от "Niku", тимът се доближи на крачка от триумфа. С обезвреждане на бомбата пък отбора на Никола Гяуров спечели и втория си двубой.

 

Над всички за успеха бе Георги "SHiPZ" Григоров с 19 убийства. На 4-ти декември предстоят и оставащите 3 двубоя за българския състав преди плейофите на турнира, с награден фонд 15 хил. долара. Дотук има само още един тим, който записа 2 победи от 2 мача и това е тимът на украинския стриймър Кирил "SlaxerCast" Вернудин.