Team Spirit и Данил "donk" Кришковец загубиха мача си от третия кръг на европейската RMR квалификация за първия в историята Мейджър турнир по CS2. 17-годишният руснак и съотборниците му, които станаха шампиони на IEM Катовице 2024, отстъпиха с 0:2 пред MOUZ, който си осигури място на състезанието в Копенхаген с награден фонд 1.25 млн. долара, след успех с 2:0.

Мачът стартира на Vertigo, като MOUZ показа повече ефективност и дръпна с 5:2 рунда на Т-страна, преди в крайна сметка да затвори картата с 13:10 рунда. Най-добре индивидуално се представи Камил "siuhy" Шкарадек с 21 убийства, следван от Лудвиг "Brollan" Бролин с 20.

С 20 завърши и снайперистът на Spirit Дмитрий "sh1ro" Соколов.

На крачка от загубата Team Spirit разчиташе, че изборът на картата Mirage може да доведе до изравняване на резултата и руснаците започнаха силно, след 4:1. До финала на полувремето обаче последва серия от 7 рунда за MOUZ, но немският тим изпадна на свой ред в лоша серия и губеше с 8:10, преди да осъществи нов обрат и да спечели мача, след 13:11 рунда. С това "мишоците" си спечелиха и квота за турнира в Копенхаген, стартиращ на 17-ти март.

Над всички този път бе Джими "Jimpphat" Сало с 21 убийства, а с едно повече завърши играчът на Spirit Борис "magixx" Воробиев. Руският тим все още има шанс да се класира за Мейджъра, като за целта трябва да победи Heroic в 4-я кръг на RMR квалификацията.