Руският суперталант на Counter-Strike сцената Данил "donk" Кришковец за пореден път демонстрира, че ще бъде следващата голяма звезда на електронните спортове. 17-годишният геймър и съотборниците му в Team Spirit станаха шампиони на IEM Катовице и спечелиха 400 хил. долара от общия награден фонд в турнира, на стойност 1 млн. На финала "donk" и компания с лекота се наложиха над един от най-силните отбори в света - FaZe Clan, разбивайки го с 3:0.

Шоуто на Кришковец започна още от първата карта, Nuke, на която тийнейджърът от Русия завърши с 32 убийства, а Spirit спечели с 13:9 рунда. Представянето на 17-годишния талант бе с 10 убийства повече от Робин "ropz" Коол от състава на FaZe.

Следващата карта в мача бе Mirage, като именно тук битката между двата отбора бе най-оспорвана. FaZe изигра добра СТ-страна, като водеше на почивката със 7:5 рунда, но в крайна сметка отстъпи с 11:13, а "donk" отново бе над всички - този път с 24 убийства. На стъпка от победата за руския състав, мачът се насочи към картата Overpass. Серия от 6:0 рунда в полза на Spirit до голяма степен предреши мача, а разрухата във FaZe Clan бе толкова голяма, че "ropz" едва взе 10 фрага. За разгромяващото 13:3 рунда отново "donk" бе с най-голяма заслуга, като приключи с 26 убийства.

Така с 82 убийства, в рамките на мача, "donk" завърши с поне 29 повече от всеки друг играч в двубоя и съвсем логично, 17-годишният руснак бе избран за MVP на турнира в Полша, най-младият в историята на IEM Катовице, както и най-младият шампион в Сподек Арена.

С титлата си Team Spirit си осигури място в BLAST World Final в края на 2024-та, както и място в IEM Кьолн 2024. За FaZe остана второто място и 180 хил. долара от наградния фонд.