Mid-Season Invitational е вторият по значимост международен турнир по League of Legends в годината. По престиж това състезание отстъпва единствено на Световното първенство. След като MSI 2022 се проведе в Бусан, Южна Корея, тази година форматът се връща на европейската сцена. Между 2-ри и 21-ви май отборите, които са се представили най-добре в началото на годината ще бъдат в Лондон, където ще се борят за международното отличие. Мачовете ще се играят в Copper Box Arena.

MSI 2023 ще включва 13 отбора, с 2 повече от изданията през 2021-ва и 2022-ра. LCS (Северна Америка), LEC (Европа), LCK (Южна Корея) и LPL (Китай) ще бъдат регионите, представени от 2 отбора в турнира, като LCK е единственият регион, който ще има 2 квоти за плейофите, заради световната титла, която спечели негов представител през 2022-ра (DRX).

Останалите региони, които ще участват са:

CBLOL - Бразилия

VCS - Виетнам

LJL - Япония

LLA - Южна Америка

PCS - Тайван, Хонг Конг, Макао, Югоизточна Азия и Океания.

На този етап единственият тим, който си е осигурил участие на MSI 2023 е зимният шампион на Европа - G2 Esports. Форматът на MSI включва Play-In фаза, и същинска фаза, с горна и долна част на схемата (като при две загуби, отборът е елиминиран). Финалът е на 21-ви май.

снимка: gettyimages