Световното първенство по League of Legends завърши! Във фамозен финал, в Chase Center, тимът на DRX срази T1 с 3:2 и за пореден път запуши устите на съмняващите се фенове в качествата си, превръщайки се не само в първия тим от предварителната фаза на финал, а и в първия тим, който играе в Play-In мини турнира, който взема титлата в ръцете си.

Битката между някогашните съученици “Deft” и “Faker”, които преди 10-ина години дебютираха на южнокорейската сцена бе изпълнена с изключителни отигравания и в множество случаи изглеждаше сякаш големият фаворит Т1 ще спечели лесно. Но в точно тези моменти тимът на DRX извличаше мотивация, отвъд границите на допустимото и обръщаше нещата в своя полза. В ролята на далеч по-титулуван легендата “Faker” имаше 3 титли зад гърба си и 1 загубен финал, докато за “Deft” това бе първо участие на финала на Световно първенство.

T1 поведе в резултата с 1:0, а след това и двата отбора заложиха на нетрадиционни комбинации на бот лейн: Varus/Heimerdinger за DRX и Ashe/Lux за Т1. Отличната игра на “BeryL” с Heimerdinger позволи на четвъртата квота на LCK да заличи натрупания пасив в играта, а след това “Deft” се погрижи резултатът да бъде изравнен.

Двата претендента за световната титла си размениха по още една победа, като е любопитно да се отбележи, че макар и с по-малко влияние героят Varus отново бе на страната на победителите и в двата случая. През цялата финална серия “Gumayusi” стигна и до бляскави отигравания, с които успяваше да „открадне“ Baron Nashor за своя тим.

В последната решаваща съдбата на купата игра, Varus в ръцете на “Gumayusi” обаче загуби. DRX избра Caitlyn, един от най-банваните герои на шампионата на планетата тази година, но в този случай тя се промъкна през бановете и бе селектирана за “Deft”.

За трети път в мача “Gumayusi” открадна Baron, но това се оказа достатъчно само за известно забавяне срещу DRX, който изигра паметно Световно първенство и заслужено взема купата.

снимка:gettyimages