От 25-ти до 27-ми ноември ще се проведат финалите на ESL Southeast Europe Championship (SEC), първенство по игрите Counter-Strike: Global Offensive и League of Legends за отбори от югоизточна Европа. Освен представители в състезанието по LoL, България ще има и отбор в надпреварата по CS:GO - момчетата от Outlaws успяха да се класират за събитието в Белград с общ награден фонд за двете игри €7,000.

Финалите ще се състоят като част от GAMES.CON, белградски фестивал за гейминг и популярна култура, в Зала 2 на Belgrade Fair. За да заслужат мястото си на събитието, Outlaws трябваше да преминат през няколко етапа, включващи национални квалификации, международна групова фаза и плейофи. В крайна сметка българите се справиха с международната конкуренция и завършиха на 3-та позиция в онлайн плейофите, което им осигури място на финалите.

източник: Southeast Europe Championship

Това е четвърти сезон на SEC, като в миналия сезон отново имаше българско участие на финалите по CS:GO, в лицето на Bpro Gaming, които завършиха на 3-то място. Пожелаваме на Outlaws да постигнат по-добро класиране на финалите този сезон!

В Белград Outlaws ще играят в състав: Иван “Rock1nG” Стратиев, Теодор “SPELLAN” Николов, Цветелин “CeRq” Димитров, Преслав “acl” Павлов и Петър “Partodis” Чолаков.

Всеки фен на електронните спортове ще има и възможността да участва в официалната томбола на ESL, чрез която могат да бъдат спечелени страхотни награди.

За още информация за събитието и къде може да гледате мачовете от финалите, посетете официалния сайт.