Oт 25-ти до 27-ми ноември ще се проведат финалите на ESL Southeast Europe Championship (SEC), шампионат по електронните спортове CS:GO и League of Legends за отбори от югоизточна Европа. Освен представители в състезанието по CSGO, България ще има представител на финалите по LoL, в лицето на момчетата от Gplay.bg

Събитието ще се състои в рамките на GAMES.CON, фестивал за гейминг и популярна култура, в Зала 2 на Belgrade Fair в Белград, Сърбия, като наградният фонд за всяка от двете игри е €3,500. Българският отбор Gplay.bg успя да се класира за финалите по League of Legends, след успешно представяне в редовния сезон, който включи няколко етапа. Във финалния етап, онлайн плейофи, тимът зае трето място, което им осигури място на финалите в Белград.

източник: Southeast Europe Championship

Това е четвърти сезон на SEC и не е първо участие на българите в шампионата. В предишния сезон Gplay.bg завършиха на второ място, губейки на финала от гръцки отбор. Сега момчетата се завръщат като фаворит за спечелването на трофея в Сърбия.

Gplay.bg ще играят в следния състав: Владимир “Samanan” Димов, Станимир “Föur” Пенчев, Михаил “twohoyrz” Петков, Димитър “EdinPriqtel” Писков и Александър “Venzer” Костадинов. Пожелаваме успех на момчетата в Белград!

Всеки фен на електронните спортове ще има и възможността да участва в официалната томбола на ESL, чрез която могат да бъдат спечелени страхотни награди.

Повече информация за събитието и къде ще може да гледате мачовете от финалите, може да откриете на официалния сайт.