Американският тим OpTic Gaming си спечели правото отново да се бори с бразилците от LOUD, които го пратиха в финален плейоф на долната част на схемата на своеобразния световен шампионат по VALORANT. Предпоследният мач от турнира VCT Champions ни предложи пълен набор от 5 мача, в които OpTic успя да сломи съпротивата на южнокорейския DRX, за който останаха бронзовите медали от шампионата в Истанбул.

След като дръпна с предимство от 2:0 срещу азиатците, тимът на OpTic вече предвкусваше битката на шампионския финал с LOUD, която е своеобразен реванш за американците, които отстъпиха с 0:2 във финала на горната част от плейофите пред този противник. Оказа се обаче, че победите с 13:8 на Bind и 13:5 на Breeze не сломиха съпротивата на DRX, който отговори подобаващо на OpTic.

Южнокорейският тим спечели следващите 2 карти с не по-малка категоричност. Първо DRX намали пасива си до 1:2 победи, след 13:8 на Fracture, а после взе и Ascent с 13:6.

Така решаващата битка остана за картата Haven. Там американският тим изигра солидно полувреме в защита и водеше в резултата с 8:4, при смяната на ролите. При преминаването в атака обаче развоя на събитията бе равностоен, което се оказа достатъчно за победа на OpTic с 13:10 и място на големия финал в неделя.

Освен в спор за шампионската титла от VALORANT Champions OpTic и LOUD излизат и за 300 хил. долара за победителя, а за вицешампиона ще остане награда наполовина голяма.

снимка: gettyimages