Доминантното представяне на европейската сцена по League of Legends на G2 Esports продължава с пълна пара. Рекордьорът по мачове в LEC Мартин “Jankos” Янковски и компания разгромиха Rogue с 3:0 победи, за да се класират на финала на европейския шампионат по LOL. Още в самото начало везните бяха наклонени в полза на „самураите“ и те увеличаваха предимството си в хода на първата игра, за да стигнат до огромен аванс и да я затворят.

Последвай Gong.bg и в Tik Tok

Всъщност във втората игра си пролича колко опасен за опонентите си може да бъде тимът на G2. Гъвкавостта в подбора на герои донесе на зрителите възможността да видят AP Varus, макар че самата игра се разви бавно, в очакване двете композиции да се развият до късните етапи на мача. Смело, но неуспешно решение на Rogue за атака на базата на G2 донесе предимство от 2:0 за шампионите от пролетта в LEC.

В третата игра имаше много битки и динамиката беше много голяма. Въпреки проактивната игра на Rogue път обратно нямаше и G2 спечели за около 25 минути, с което си гарантира и място във финала на LEC.

Той ще се проведе в Малмьо, Швеция, и за първи път от 2019-та ще се играе на LAN, а не онлайн.

Съперник там ще бъде или Rogue или победителят от двойката MAD Lions срещу Fnatic на Здравец “Hylissang” Гълъбов.

снимка: gettyimages